Inrijden

IJslander beleren onder het zadel
Halla frá Litla-Husid beleren

Het inrijden en bijbrengen van de basis is een van de belangrijkste dingen bij het trainen van een paard. De basis die hier gelegd wordt is van grote invloed op de verdere carrière als rijpaard. Helaas worden in onze ogen tijdens de opleiding van paarden vaak steken laten vallen. Wij helpen graag uw paard een basis mee te geven waar u zijn of haar hele leven profijt van heeft. 

 

Hoe lang een paard nodig heeft is zeer situatie afhankelijk. De mate van het gewenste opleidings niveau is hierop zeker van invloed maar in onze ogen is het paard een individu die ieder zijn eigen leertempo heeft waar wij op inspelen. 

 

Wij proberen het paard vanaf de grond zoveel mogelijk te leren, hierin onderscheiden wij ons. Zodat wanneer het paard eenmaal onder het zadel komt rem-, stuur- en stemhulpen bekend zijn. We maken gebruik van een stabiel leidpaard zodat we de eerste stappen zo relaxt mogelijk kunnen laten verlopen. Zodra het paard beschikt over gas, rem en stuur gaan we naar buiten, kilometers maken en spieren opbouwen. Vanaf dit punt zal het paard ook leren zelfstandig te worden zodat ze goed op eigen benen kunnen lopen en later alleen weggaan vanzelfsprekend is. In het bos wordt gewerkt aan conditie, voorwaarts denken en spier opbouw. In de bak en op de baan werken we aan balans en verfijning van de hulpen. Zijgangen nemen wij al vanaf het begin af aan mee, eerst vanaf de grond en daarna onder het zadel. Afhankelijk van de tijd die wij krijgen voor het inrijden van uw paard, krijgt uw paard een zo volledig mogelijke basisopleiding mee. U als eigenaar bent altijd welkom om uw paard te komen bezoeken en mee te leren samen met uw paard. Tegen het einde van de opleiding verwachten wij dat de eigenaar een aantal keer komt rijden om zo zelf, onder onze begeleiding, te ervaren wat uw paard heeft geleerd. Wij leren u graag hoe u thuis verder kunt met uw paard en zo samen een goed team kunt worden.  Meer informatie over onze trainingsmethoden vind u onder het kopje Training