Training en Correctie

IJslander met ruiter training in het bos
Eric met Hýljason training in het bos

Rijtechnische- of gedragsproblemen? Wij helpen u graag! Silfursandur heeft op regelmatige basis plek voor trainingspaarden. Wij bieden training aan op verschillende levels en niveaus. Dit kan gaan van gedragscorrectie tot het sport klaar maken van uw paard. 

Wij werken kleinschalig, om ieder paard de aandacht te kunnen geven die hij of zij nodig heeft. Wij gaan voor kwaliteit, een paard krijgt de tijd die hij of zij nodig heeft. Wij werken graag nauw samen met de eigenaar, en luisteren goed naar de vraag. We vinden het heel belangrijk dat de eigenaar nadat de trainingsperiode bij ons voorbij is zelfstandig aan de slag kan met zijn of haar paard, en dat het paard voldoet aan de wensen van de eigenaar. Uiteraard stopt de begeleiding niet op het moment dat uw paard ons erf verlaat. Op afstand helpen wij waar we kunnen en mocht begeleiding bij u op locatie nodig zijn, staan wij uiteraard voor u klaar!

 

Wij wisselen het werk veel af, afhankelijk van de trainingsvraag en wat het paard aangeeft. Onze trainingen bestaan uit onder andere bakwerk, buitenrijden maar ook werken we veel vanaf de grond. Wij zijn er van overtuigd dat je vanaf de grond heel veel kan bereiken. Wij hebben zelf verschillende cursussen en workshops gevolgd in allerlei disciplines van grondwerk en hebben ondertussen veel ervaring in het werken vanaf de grond met verschillende paarden. Eric zal in het nieuwe jaar daarnaast beginnen aan een opleiding werken aan de hand. 

 

In onze optiek is het belangrijk dat een paard zijn lijf goed leert gebruiken om ons als ruiter optimaal te kunnen dragen. Om dit doel te bereiken trainen wij veel vanaf de grond om een paard lichaamsbewust te maken. Onder het zadel heb je hier veel profijt van. Wij combineren de IJslandse voorwaartse rijstijl met klassiek dressuurmatig werk. In onze ogen is dit de ideale combinatie om een paard goed van achter naar voren door zijn lijf te laten bewegen. Deze methode levert fijn te rijden paarden op die goed aan de hulpen staan, lichaamsbewust zijn, zelfvertrouwen hebben en die graag voor je willen werken. Dit zijn in onze ogen eigenschappen die voor zowel sport als recreatieruiters het rijden tot een feestje kunnen maken!