Himinn frá Silfursandi

IJslander hengst Dagfari frá Saudarkroki
Dagfari frá Sauðárkróki

Himinn frá Silfursandi

NL2017100058

 

Kleur: Vos met kol

Geslacht: Hengst

Blub: 114

 

Vader: Dagfari frá Sauðárkróki

Moeder: Halla frá Litla-Húsið

 

 

Eigenaar: Mw. B.J.P. Huitema van KYNDARASTAÐIR

 

Himinn is ons eerste samen gefokte veulen en is dan ook het eerste veulen dat de stalnaam Silfursandi mag dragen. Himinn is geboren op 28-05-2017 na een dracht van bijna 1 jaar. Toen hij geboren was en eenmaal stond kwam er een kleine teleurstelling tevoorschijn; het was een hengstje! Heel erg balen natuurlijk want de afspraak was, een merrie blijft en een hengst wordt verkocht.

 

Gelukkig verliep het allemaal erg soepel want binnen een week had deze knappe vent een nieuw baasje gevonden! In overleg besloten we Himinn samen met zijn moeder voor te stellen op de veulenkeuring in De Mortel. Daar liep hij een hele nette score met bovengemiddeld voor tölt dat hij dan ook ruimschoots in alle tempo's liet zien. Na zijn totaalscore van: 7,95 ontvingen wij een uitnodiging voor het Fokkerij Event waar we ook deel aan deelgenomen hebben.

 

Wij zijn trots op Himinn en hebben het gevoel dat hij goed voldoet aan het fokdoel dat wij voor ogen hebben. Namelijk een IJslander met vijf gangen, een mooie bouw en een leergierig open karakter. Inmiddels is hij afgespeend en verhuist naar Friesland om daar samen met zijn nieuwe vriend Hedinn een groot en stoer IJslands paard te worden !

 

Benieuwd hoe het met hem gaat ? Volg dan Kyndarastaðir op Facebook, daar worden regelmatig nieuwe updates over hem geplaatst!