Over Ons

Eric Fokker 

Eric is geboren in Bonheiden te België, al snel verhuisde hij met zijn ouders naar het Noord-Limgurgse Meijel. Daar heeft hij het grootste gedeelte van zijn leven op een boerderij gewoond. Eric is dankzij zijn ouders; Jurylid Isabelle Mertens en Internationaal ruiter Cees Fokker al zijn hele leven opgegroeid tussen de IJslandse paarden. IJslanders rijden, trainen en verzorgen is er met de paplepel ingegoten. Het is dan ook geen hele grote verrassing dat hij de passie van zijn ouders voortzet door middel van zijn eigen IJslanderstal frá Silfursandi. Inmiddels heeft Eric de nodige ervaring met het grondwerken, trainen, inrijden en lesgeven rondom IJslandse paarden. Dit doet hij dan ook dagelijks met veel liefde en plezier. Ook heeft Eric in 2017 met zijn ruin Prins-Rolex deelgenomen aan het Wereld Kampioenschap IJslandse paarden in Oirschot. Binnenkort zal Eric van start gaan met verschillende instructeurs opleidingen, om zo ook na zijn opgedane ervaring zijn diploma's te behalen.

 

 


"Leuke gezellige mensen die hun passie en liefde voor de dieren en voor mensen graag delen! Ze zetten zich 100% in voor (trainings)paarden, maar ook voor het geven van de verschillende workshops thuis bij frá Silfursandi. Tijdens de workshops wordt er heerlijk en uitgebreid geluncht waar Eric en Daisy veel waarde aan hechten, vooral voor de gezelligheid en het bespreken van dingen waar je tegenaan loopt samen met elkaar en degene die de workshop geeft. Iedereen komt aan bod en je voelt je als persoon erg op je gemak, waardoor het werken met je paard ook een stuk soepeler gaat. Het blijven immers spiegels, dus kun je heerlijk genieten van een dagje uit samen met je paard om leuke workshops en lessen te volgen. De paarden worden voorzien van super ruime en lichte stallen waar ze naar buiten kunnen kijken en fijne droge paddocks, een echte aanrader dus! " 

 

"Ik ken Daisy en Eric al heel lang, en het is zo gaaf om te zien hoe zij Silfursandur van de grond af aan opgebouwd hebben! Vol enthousiasme en passie voor dit geweldige ras, zijn ze echt bezig aan het opbouwen van iets heel moois! Je voelt je hier geweldig thuis, en je paard laat je hier met een gerust hart achter. De kennis en kunde waarmee gewerkt wordt is heel fijn om te zien, en de progressie die paarden en/of combinaties boeken is immens!

 

Wat de reden van je bezoek aan Silfursandur ook is, je gaat altijd blij weer naar huis (vaak iets later dan gepland)"