Verkocht

Gaela Hrima frá Vinavirki

In opdracht te koop: 
Gæla Hríma frá Vinavirki (NL2008200099)

 

V. Fitja-Hrimnir frá Oddholi 
M. Ösp frá Síđu

 

Gæla is een 10 jarige palomino 5 ganger merrie, schofthoogte ca 133 cm. Ze is een natuurtölter met comfortabele gangen. Telgang biedt ze aan maar is niet getraind. Momenteel staat ze bij ons in training omdat ze een tijdje stil gestaan heeft en om meer spieren op te bouwen. Ze is vriendelijk van karakter en wil graag voor je werken.

 

Ze is verkeersmak, braaf bij de hoefsmid/dierenarts en recentelijk behandeld door de tandarts en osteopaat. Gæla is niet geschikt voor de hogere sport, verder heeft ze geen eczeem en is erg makkelijk in de kudde.

 

Helaas zijn de eigenaren er in de afgelopen weken achter gekomen dat ze niet de geschikte IJslander blijkt te zijn voor de kinderen. Daarom hebben ze besloten om een nieuw baasje voor haar te zoeken, iemand bij wie ze beter tot haar recht zal komen.

 

Ben jij op zoek naar een lieve merrie met gemiddeld temperament om heerlijke töltritjes mee te maken? Dan is Gaela misschien wel het ideale paard voor jou !

 

*Verkocht*


Zib III frá JoCoGe

F: Álfskjóni von Roetgen

M: Trippa frá Aldenghoor

 

Ben jij op zoek naar een brave töltende dame om heerlijk mee door de bossen de rijden? Zoek dan niet langer verder want dan is Zib het ideale paard. Zib is een 13 jarige 5 ganger merrie van 1,38 met een ontzettend vriendelijk meewerkend karakter.

 

Ze heeft in het verleden altijd mogen genieten van een lui leventje maar is nu een aantal maanden onder het zadel en doet dit met veel plezier, hoewel ze natuurlijk nog veel bij kan leren heeft ze nooit een hoefje verkeerd gezet en is ze erg braaf. Vandaar ook dat we nu op zoek gaan naar iemand die met deze beauty kilometers gaat maken.

Zib laat tot op heden onder het zadel enkel stap, tölt, telgang en galop zien maar los in de wei draaft ze ook dus met meer kracht en training zal dit onder het zadel ook moeten gaan.

 

Zib is recent naar de hoefsmid en osteopaat geweest, en gedraagt zich uiteraard voorbeeldig. Ze laad makkelijk op de trailer en heeft geen eczeem.

 

*Verkocht*


Snös frá Valhöll

Deze grote 9 jarige Hródur frá Refsstödum kleindochter met een vriendelijk meewerkend karakter is de uitgelezen kans voor een gevorderde ruiter die op zoek is naar een paard om nog ver mee te groeien. Snös is een vijfganger met veel ruimte in al haar gangen, ze heeft een goede draf met veel zweef, een comfortabele goed gesprongen galop, een dijk van een stap en een makkelijk te rijden maar soms nog wat laterale tölt, ook de telgang bied ze makkelijk aan maar trainen wij verder niet. Kortom het uitlezen paard om viergangen proeven mee te rijden en wie weet in de toekomst vijfgangen. Snös is braaf en gaat makkelijk mee op buitenrit zowel alleen als in een groep en is bekent met grondwerk zoals longeren en dubbel longe. Braaf bij de hoefsmid en loopt makkelijk de trailer op.  In de kudde is ze zeer stabiel en makkelijk bij verschillende paarden neer te zetten. Ze is afgelopen jaar geïmporteerd uit IJsland en vertoont tot op heden nog geen tekenen van eczeem maar heeft wel preventief onder een deken gestaan.

 

Voor Snös zijn we op zoek naar een zelfverzekerde ruiter die een 5 sterren huisje bied en die niet bang is een paard te rijden met genoeg IJslands vuur en naast het rijden ook houd van grondwerken en knuffelen want daar is deze grote Prinses dol op!

 

F: Baugur frá Víðinesi 2 (8,48)

M: Skessa frá Keldulandi (8,05)

*Verkocht*